Author Topic: Tip: geen landennummer meer nodig  (Read 6231 times)

PSchoond

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
  • Karma: 0
    • View Profile
Tip: geen landennummer meer nodig
« on: June 13, 2013, 02:25:33 PM »
Hallo Askozians,

Om niet voor ieder nummer het Nederlandse landennummer te hoeven kiezen kan je dit patroon zetten bij de provider.
0031+0|[1-9].
00.

Internationaal bellen gaat ook goed.

Misschien heeft iemand er iets aan.

Paul

landfiets

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 68
  • Karma: 2
  • Coffee - lover
    • View Profile
Re: Tip: geen landennummer meer nodig
« Reply #1 on: January 31, 2014, 09:41:55 AM »
Ach en hier nog wat tips.....

0597+ZXXXXX  ;  hoef je geen kengetal meer te draaien, vul gewoon je eigen kengetal in en daarna het aantal abonneenummer cijfers.

of

050+ZXXXXXX

Ik zou de landen nummers iets meer specificeren omdat er nogal wat hackers rondhobbelen de laatste jaren die naar tropische landen willen bellen. Dus ik zou eerder dit doen:

003[1-9].
004[1-9].

zoiets.
Askozia 4.1.2 (on Alix 2D13) - Cisco SPA 504G - N510 IP Gigaset - Bria Softphone for Iphone & Ipad

bartwiggers

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 150
  • Karma: 9
    • View Profile
Re: Tip: geen landennummer meer nodig
« Reply #2 on: January 31, 2014, 07:18:55 PM »
TIPTIPTIPTIP

Mijn provider wil het nummer altijd 11 cijferig ontvangen dus, ervan uitgaand dat
je bijvoorbeeld in Amsterdam woont en als netnummer 020 hebt, gebruik je deze  :

1!             ; 112, 118 etc. worden niet omgezet
3120+N!     ; een lokaal nummer bijv. 9876543 wordt 31209876543
00|X!         ; een buitenlands nummer bijv. 00491234567 wordt 49123456789
31+0|X!      ; een interlokaal nummer bijv. 0109876543 wordt 31109876543

Bart (NL)